• betaziraat@betaziraat.com

Bilgi Bankası

Bize Ulaşın

  • Ankara - Konya Yolu 50. Km Altınekin Kavşağı Altınekin - KONYA
  • betaziraat@betaziraat.com
  • +90 (332) 221 17 00
Buğday

Buğday

Buğday

2002 yılında Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah edilmiştir.

Beyaz başaklı, kylçıklı, kırmızı ve sert daneli olup Bezostaja-1 kalitesinde veya daha iyi kalite verebilmektedir.

Boyu 90-100 cm'dir. Yatmaya ve kışa dayanıklı, kuraklığa hassastır.

Yaprak ve çiçek hastalıklarına orta dayanıklı, dane dökmez, hasat ve harmanı kolaydır.

Kök hastalıklarına orta dayanıklıdır.

Buğday

Kışlık alternatif büyüme tabiatına sahiptir, kışa iyi dayanır. Soğuklama ihtiyacı yüksektir.

Beyaz başaklı, kılçıklı ve beyaz danelidir.

Boyu 90-100 cm, yatmaya dayanıklıdır.

Bütün pas hastalıklarına dayanır, kök hastalıklarına toleransı iyidir.

Kışlık bölgelerde sulu, yüksek yağışlı yerlerde kuru alanlara tavsiye edilir. Ekimi geç kalmamalıdır.

Broşür için tıklayınız.

Buğday

Makarnalık buğday çeşididir.

Kılçıklı ve amber renklidir.

Bitki boyu kısa olan çeşidin yaprakları yeşil renkte ve dik bir yapıdadır.

Taneler uzun elips şeklinde ve kırmızıdır.

1000 tane ağırlığı 38-42 gr'dır.

Camsı sert tane yapısına sahiptir.

Yarı taban, taban ve sulanan alanlarda verim potansiyeli oldukça yüksektir.

Yapay ve doğal koşullarda, sarı pasa orta hassas rastığa ve sürmeye toleranslıdır.

Orta Anadolu ve Geçit Bölgelerinin yarı taban taban ve geç ilkbahar donlarının görüldüğü kışı sert geçen soğuk alanlara tavsiye edilmektedir.